Welkom op mijn Blog!

Welkom op mijn Blog! Ik vind het leuk om mijn creativiteit aan iedereen te laten zien & met iedereen te delen!







woensdag 26 december 2012

Kerstcupcake van vilt





En omdat ik toch met vilt bezig was, heb ik voor de vakantie het mandje vilt samen met het boekje Tea Time van Marianne Perlot (heeeelemaal geweldig!) en Marianne/Doe! nr. 15 (Hippe cupcake) en m'n speldenkussen, borduurgaren en wat kraaltjes bij me gestoken. Ben nu wat cupcakes van vilt aan het maken. Deze kerstcupcake heb ik nog snel afgemaakt voor deze kerst, met een theelichtje toch wat kerstsfeer op ons vakantie adres....

dinsdag 25 december 2012

Kersthanger met borduurtje

Bij de mooie lap vilt waar je bij Atelier Fat Quarters een patroontje bij kreeg: kersthanger met borduurtje, zie http://atelierfatquarters.blogspot.nl/2012/11/kerst-hangertjes.html, heb ik er gelijk een aantal van gemaakt, leuk en lekker makkelijk op de bank. Deze heb ik aan een bepaald aantal mensen gestuurd als kerstgroet.

Kerst vilt tasje 2

Omdat ik het zooooo'n leuk tasje vond en zo leuk om te maken, heb ik er nog een gemaakt en deze op gestuurd naar mijn (e-mail)vriendin Marijke voor de Kerst.

zondag 16 december 2012

Kerstkaarten 2013

Voor een bepaald aantal mensen maak ik altijd een zelfgemaakte kerstkaart. Het betreft o.a. een aantal (oud)Doe! leden waar ik contact mee heb v.w.b. het uitwisselen van zelfgemaakte kaarten voor verjaardag en kerst.


Voor 1 vriendin probeer ik altijd iets met een hond te maken en wat doe je als je maar 1 kerstplaatje met een hond hebt, juist, dan maak je er een schudkaart mee. Zie links bovenin.
Misschien niet hele bijzondere kaarten (wat 2&3D, glitter&sneeuw en matten met figuurschaar en natuurlijk een stickertje met Prettige Feestdagen), maar wel met plezier gemaakt.

Kerstboom cake

In de zak van Sinterklaas zat een siliconen bakvorm van een kerstboom (rood dus ook erg leuk om met de kerst neer te zetten/leggen). Vrijdag was een vriendin jarig en voor haar maar gelijk uitgeprobeerd.
Recept: 125 gram roomboter, 125 gram suiker, zakje vanillesuiker, 125 zelfrijzend bakmeel, 2 eieren en 2 eetlepels melk. 20 Minuten in de oven. De cake was erg goed gelukt en werd erg goed ontvangen.

Kerst vilt tasje

In het laatste Quiltnieuws las ik over een nieuw patchwork&quilt atelier in Culemborg. Gelijk maar even langs gereden. Zie www.fatquarters.nl. Daar zag ik een schattig kerst vilt tasje, zie http://atelierfatquarters.blogspot.nl/2012/11/geschenken-tasje-voor-de-kerst.html. Die heb ik gelijk nagemaakt en is inmiddels al op de post naar mijn penvriendin in Noorwegen voor haar verjaardag deze maand.
Bij de mooie lap vilt kreeg je een patroontje: kersthanger met borduurtje, zie http://atelierfatquarters.blogspot.nl/2012/11/kerst-hangertjes.html, daar ben ik er gelijk een aantal van gaan maken, leuk en lekker makkelijk op de bank. Deze wil ik aan een bepaald aantal mensen sturen als kerstgroet. Foto's volgen nog, wil het nog graag een beetje als verrassing houden....




Na de zomervakantie - Halloween - Sinterklaas 2013

Een tijdje niets op mijn blog kunnen zetten omdat ik een nieuwe telefoon kreeg waardoor ik oude foto's en gegevens van mijn oude telefoon op moest schonen en over moest zetten op mijn nieuwe telefoon wat veel tijd kostte.
En inmiddels ben ik er achter hoe ik weer foto's op mijn laptop kan zetten vanaf mijn nieuwe telefoon, dus hierbij...

 Na de zomervakantie ben ik begonnen met een Sinterklaas quiltje uit het Quiltnieuws van september. Ik ben een heel eind gekomen, maar helaas niet af gekregen, dus volgend jaar weer verder...

Voor Halloween ontving ik uit Noorwegen van mijn penvriendin een Halloween kaart. Bij mijn brief aan haar had ik een mini quiltje van een zwarte kat bijgesloten.