Welkom op mijn Blog!

Welkom op mijn Blog! Ik vind het leuk om mijn creativiteit aan iedereen te laten zien & met iedereen te delen!







woensdag 29 februari 2012

'Magnolia'kaarten


Magnolia afdrukjes heb ik vorige week snel bij mijn vriendin Judith gemaakt! Restjes scrappapier zijn van mijn e-mailvriendin Marijke, o.a. Creatables van MD. Bij de 2e kaart had ik pas door dat de meisjes 'zitten'... In een Magnolia INK Magazine zag ik ze o.a. op een 'lintje' zitten, dus dat heb ik bij de 2e kaart ook zo opgelost.

Verjaardagskaart

Deze kaart heb ik voor mijn allerliefste e-mailvriendin Marijke gemaakt. Vorige week was zij jarig. Restjes scrappapier zijn van haar. Afdruk gemaakt met Magnolia stempel. Creatables van MD.

woensdag 8 februari 2012

Apple Crumble taart en cupcakejes

Een hele grote zak met (oude) appeltjes zette mij aan het bakken vanmiddag. De Apple Crumble taart heb ik naar het recept van de Apple Crumble genomen dat bij de Ikea uitgedeeld werd (150 gram boter, 150 gram suiker en 300 gram meel). De vulling is gewoon van appelstukjes, rozijnen, suiker en kaneel. Het grootste gedeelte van het korrelig geknede deeg verdeeld over de bodem en zijkanten, vulling erin en de rest van het deeg er overheen gekruimeld en afgebakken in de oven. De cupcakes heb ik uit een boek uit de bieb: Super zoet en veel te lekker. Hier staan wel ontzettend veel recepten met heeeeel veeeel suiker in, 2 recepten met minder, deze cupcakes en een chocoladetaart, maar laatste is voor een volgende keer. De cupcakes waren een beetje klein geworden (ik moet een nieuwe nauwkeurige weegschaal kopen want die ik nu heb is niet erg betrouwbaar en daardoor gaat het wel eens wat mis en dat is zonde...), dus ik heb de papiertjes bijgeknipt en een laagje van marsepein erop gelegd. Gered! Het pannetje zelfgemaakt appelmoes staat af te koelen in de koelkast.

vrijdag 3 februari 2012

Oud en nieuw - Hardanger en scrap

Bij Euroland liep ik tevens voor een klein prijsje tegen een Hardanger Borduur-embossingmal. Aangezien ik gek ben op zulke combinatie mallen (ik moet er van mezelf ook altijd minimaal 1 kaart mee maken...) kon ik 'm niet laten liggen. Het was nog best moeilijk omdat er best veel gaatjes geprikt moesten worden en de mal steeds verschoof. Uiteindelijk heb ik de mal door de Cuttlebug gedraaid en bleef de mal uiteindelijk goed liggen op het papier zodat ik wel goed kon prikken. Na het borduren en snijden heb ik het gecombineerd met scrap. Ik vind 'm ook erg geslaagd! En de kleurtjes komen ook in het echt weer beter over dan ingescand...