Welkom op mijn Blog!

Welkom op mijn Blog! Ik vind het leuk om mijn creativiteit aan iedereen te laten zien & met iedereen te delen!







maandag 30 januari 2012

Scrapkaart Meisje met taart

Vorige week woensdag dagje vrij van school, dus samen even naar Tiel, daar liepen wij bij Euroland tegen een stempel van een meisje met een taart (CreaMotion Design by Merle Silvia & Pelle). Daar heb ik deze scrapkaart mee gemaakt. Ik vind 'm erg geslaagd! P.s. De kleurtjes komen er overigens in het echt (nog/veel) beter over dan ingescand...

woensdag 25 januari 2012

Kaart met Baboushka

Naar voorbeeld nagemaakt uit Marianne/Doe! nr. 10, Elline's Folklore.

vrijdag 13 januari 2012

Een goed begin van 2012!


De bovenste kaart heb ik nagemaakt volgens voorbeeld uit HobbyHandig nr. 162 aug./sept. 2011, blz. 6. Ik had een malletje gekocht om te proberen, waar je mee kunt snijden, embossen én prikken. Vooral dat laatste leek mij erg handig, dan hoef je niet eerst te prikken. De kaart met daarin o.a. de tekst geschreven, een goed begin van 2012, heb ik naar mijn e-mailvriending Marijke gestuurd. Verder ben ik gek op alles wat met naaimachines en fournituren te maken heeft, dus het onderste kaartje was ook snel gemaakt.

vrijdag 6 januari 2012

Quiltjes voor Pi


In december overleed een vroegere vriendin van mij. Niet minder treurig. Er is een hele leuke en lieve meid verloren gegaan. Ik had voor haar 2 quiltjes gemaakt met het Pi teken, zo noemde zij zichzelf en wij haar ook natuurlijk. 1 quiltje had ik met een afscheidsbrief van mijzelf in het lokaal laten leggen waar allemaal afscheidsdingen voor haar gemaakt en neergelegd waren. Het andere quiltje had ik bij de bloemen neer gelegd. Vanmorgen sprak ik haar man en oudste dochter. Ze bedankten me voor de mooie quiltjes, ze hadden ze aan veel mensen laten zien en het was echt iets voor mij geweest om ze te maken. En dat was ook mijn bedoeling.
Daar wil ik graag mee afsluiten voor vandaag.

O ja vergeten: Sint dobbel spel Sinterklaas cupcakes


25 november nog het Sinterklaas dobbelspel gespeeld met leuke groep meiden. Voor deze gelegenheid had ik o.a. deze Sinterklaas cupcakes gemaakt. Recept uit een boekje Cupcakes&koekjes, ik had ze versierd met o.a. cupcakevormpjes met Sinterklaas en versiersels met Sinterklaas, o.a. gekocht in de Taart & Decoratie winkel.

Kerst 2011 projecten Mugrug

In Eline's Winter Huis zag ik de zgn. 'mugrugs'. Overgewaaid uit Amerika, tapijtjes voor onder je theekop. Groter dan een een onderzetter, kleiner dan een placemat, met genoeg ruimte voor je kop thee of koffie én iets lekkers. Ik heb deze in quiltvorm met paper piecing gemaakt voor iemand met 2 beauty's van poezen.

Kerst 2011 projecten Paar kerstkaarten


De bovenste is nagemaakt uit HobbyHandig nr. 164 2011 'Kerstkaarten met Eline's Winterhuis'.
De 2 onderste heb ik nagemaakt uit Marianne/Doe! nr. 11, Sneak Peek.

Kerst 2011 projecten Quiltje met kerstbal


In het Quiltnieuws van december 2011 zag ik een klein quiltje met patroon van een Chinese lampion. Ik zag er een kerstbal in, heb het quiltje gemaakt voor mijn penvriendin Yvonne in Noorwegen. Zij was ook jarig op 20 december, dus het was buiten een cadeau ook een kerstgroet. De kerstbal is gemaakt d.m.v. 'irisvouwen' en de achtergrond is meanderen, heerlijk ontspannend (buiten de draad (transparant naaigaren) die iedere keer knapte...).

'Mini' zomertas met kant





Een reactie van een kleine dame was zo leuk op mijn zomertas met kant (zie bericht 30 september 2011) dat ik voor haar achter de naaimachine ben gaan zitten en deze tas gemaakt heb, haar naam heb ik ook nog met de machine op een hengsel geborduurd. Ze was er erg blij mee.

Kreadoe 2011


In november dagje naar de Kreadoe in Utrecht geweest. Veel leuke ideeën opgedaan. Tikte o.a. 'papier' op de kop (klein vel genomen om een keer te proberen), op vlieseline en stof strijken en dan verwerken tot b.v. dit hart. Bovenste is het voorbeeld dat ik zag, onderste heb ik gelijk nagemaakt. Verder het boek Eline's Winter Huis gekocht, stond op mijn lijstje. Wederom een heerlijk kijk-, inspiratie- en doe boek!


Herfstvakantie 2011 Winterberg Duitsland



Lang heerlijk weekend in de herfstvakantie naar Winterberg in Duitland geweest. Heerlijk ruim appartment. Bezig geweest met de rozetten van Leane Creatief en wat 3d plaatjes knippen. Verder nog wat knutselspulletjes op de kop getikt. Lekker gewinkeld en uit eten geweest. Prachtige stof met peperkoekjes (gingerbread) (3e foto achter de stof met herten) en paddenstoelen gezien, helaas was de winkel dicht!