Welkom op mijn Blog!

Welkom op mijn Blog! Ik vind het leuk om mijn creativiteit aan iedereen te laten zien & met iedereen te delen!







woensdag 31 augustus 2011

Gebrande glazen kralen

Op mijn hobby gasbrandertje 2 glaskralen gemaakt, een is gebrand met wit (die door mijn hobby gasbrander grijs wordt na te lang branden), transparant en zwart. De andere is 'Pandora style' met rood, oranje en gele stippen aan de buitenkant. Wel lastig te fotograferen. Het gasflesje was aardig aan het leeg raken dus had voor de 3e kraal niet genoeg kracht meer, die lukte niet meer... Ik ben aan het sparen voor een 'professionele' gasbrander...

maandag 29 augustus 2011

Zonnetje

Vanmiddag even een blokje gemaakt met een zonnetje n.a.v. het verzoek in het Quiltnieuws juni 2011 om de redactiestand van het Quiltnieuws te versieren tijdens de Algemene Tentoonstelling in de Pieterskerk in Leiden.
Het achtergrondlapje is een stukje (18x18 cm) van een staaltje, het zonnetje zelf is van Makowerstof gemaakt en het hartje is een restje bijpassende quiltstof. Gemaakt met vlisofix en de naaimachine volgens een patroon in genoemd Quiltnieuws.
Voor de verloting van de blokken moest je een goed doel vermelden, ik heb Stichting Ambulance Wens genoemd. Dat vind ik een mooi doel. Mocht ik in de loting van de blokken zitten dan maak ik een quilt van de blokken en geef de quilt dan via Eveline (dat is de vrouw van een van mijn directeuren en doet vrijwilligerswerk voor Stichting Ambulance Wens) aan Stichting Ambulance Wens!

vrijdag 26 augustus 2011

Zomervakantie 2011!!!!



Vanwege een kapotte oplader van onze laptop (en slechte/langzame levering van een nieuwe), veel jureer(FNRS)klussen, verhuizing van het bedrijf waar ik werk en onze vakantie een tijdje niet aan mijn blog gewerkt/kunnen werken. Op de achtergrond natuurlijk nog met van alles bezig geweest. Op vakantie in Oostenrijk (Leogang) veel gelezen en e.e.a. geknutseld, zie hierbij de foto's waar ik mee bezig geweest ben.

Etuitje met vilten bloem

Inmiddels heb ik al een aantal leuke dingen gemaakt uit het heerlijke kijk-, inspiratie- en doe boek Eline's Huis w.o. dit etuitje met vilten bloem.

Gevouwen tasje&sleutelhangers uit Eline's Huis





Corrie komt een avondje knutselen en we maken een gevouwen tasje&sleutelhanger naar voorbeeld uit het heerlijke kijk-, inspiratie- en doe boek Eline's Huis. Ik heb lang moeten wachten op het boek, maar dat was de moeite waard! De bovenste sleutelhanger is van mijn hand. De sleutelhanger met het huisje die ik ook maakte, heb ik gelijk de volgende dag kado gegeven aan Melanie, zij gaf een feestje voor het behalen van haar diploma. De onderste sleutelhanger heeft Justin gemaakt, dat is een echte 'jongens'sleutelhanger geworden.

'Afwas'kaarten


Deze kaarten heb ik tevens naar voorbeeld uit Hobbyjournaal nr. 73 (zie pag. 4 en 5 vb, benodigdheden/werkwijze) gedeeltelijk na gemaakt. Bij de eerste kaart heb ik in plaats van hobbydots zgn. 'stippelverf'gebruikt. De kaarten waren voor de verjaardagen in juni van m'n nichtje Peggy en Doe!penvriendin Carla.

Resultaat High tea op mooie dag in mei



Het resultaat van een High tea bij Marja met een aantal dames in haar tuin op een mooie dag in mei. Onder het genot van lekkere hartige én zoete hapjes gaan we fröbelen. Wederom een schilderdoekje waar de achterkant(!) van gebruikt is (zoals het 3-Luik kraamkadootje), bewerkt met gesso gekleurd met verf en verder opgesierd zoals je kunt zien met o.a. Tilda, zie 3e detailfoto.